Schilderijen van Henk Meijerink
Over mijzelf

Mijn naam is Henk Meijerink.
Inmiddels ben ik de 80 jaar gepasseerd.
Vanaf het moment dat ik met de VUT (1991) ben gegaan, kreeg ik tijd voor een nieuwe hobby.
Dat is schilderen geworden. Inmiddels kan je bijna niet meer spreken van een hobby maar een passie. Overal waar ik foto’s zie, afbeeldingen in tijdschriften, kijk ik of het een nieuw item is om te schilderen. Ook maak ik zelf graag foto’s om daar later een schilderij van te maken. Ik kies voornamelijk landschappen en/of dieren.

Toen ik begon met schilderen was dat met aquarelverf. Ik ging op cursus en heb hier een aantal jaren mee gewerkt. Toch was aquarelverf niet helemaal mijn ding. Ik miste het precisiewerk met deze verfsoort. Misschien komt dat door mijn oude beroep. Ik ben handboekbinder geweest en moest daar altijd heel precies werken.
Daarom ging ik over op olieverf. Dat paste goed bij mij. Met deze verf kan ik heel gedetailleerd schilderen. Vanaf het begin af aan zit ik op schildercursus. Verschillende docenten heb ik gehad en wat leer ik ook op mijn leeftijd nog ontzettend veel.
De laatste paar jaar rij ik iedere week naar Langerak waar de schildersgroep Ars Nostra actief is onder leiding van Cees Roorda.

In 2015 heb ik de overstap gemaakt naar acrylverf. Weer een andere manier van werken omdat deze verf snel droogt.

Ik geef zo nu en dan een expositie, bij de fysiotherapeut, bij de Country Store, in het ziekenhuis. De afgelopen paar jaar doe ik ook mee met het WAQ. De Warnsveldse kunstroute die altijd in september plaatsvindt.

Zo af en toe krijg ik een opdracht voor een schilderij. Dus als u daarvoor belangstelling heeft, kunt u mij bellen of mailen. In overleg is er veel mogelijk. Op bijna alle maten schilderdoek kan ik werken.

Op mijn site kunt u veel van mijn werken zien. Ze zijn te koop. Prijzen zijn op te vragen bij mij. Bel of mail gerust.

U hoeft niet te wachten op een expositie. Op afspraak kunt u de werken bij mij thuis in Zutphen komen bewonderen.